24 March 2015

Route Options

Getting ready for the trip! At the moment it means drying and vacuum packing food, discussing different route-options, planning the car-driving days and making sure about the dates my horse can stay in a near-by stable. Often, at this point, I used to think it would be easier not to go at all. But this time I'm just sure it'll be worth it.

The first day of the trip will be a long one: Driving 650 km from home to Nikkaluokta and skiing 19 km from there to Kebnekaise Fjällstation. 

Here is the ideal route we will take if the conditions are really good:
Route PlanBut it might as well turn out to be something like this:  
Optional Route Plan


In the evenings we will eat pasta with vegetables and chicken or meat. 
Veggies for four daysToday I received a post packet I have been waiting for: A new Stake Out for six dogs. It's really nice and weighs nothing compared to the old chains! I ordered it from Extreme Huskies.
New light Stake Out
 


I have just realized we still are missing one set of poles. I must stop writing this and call my husband (he is working in Kuusamo) what are we going to do about that.


REITTIVAIHTOEHTOJA 

Olen päässyt lempihommaani: Siirtelemään post it-lappuja kartalla. Lisäksi päässä pyörii: Pääseehän hevonen varmasti hoitoon, miten suunnitellaan ajopäivien aikataulu, milloin pestään matkavaatteet, kumpi ostaa välipalapähkinät ja suklaat... Aika monesti tässä vaiheessa matkavalmisteluja tuntuu, että olisi helpompi kun ei lähtisi ollenkaan. Tällä kertaa on kuitenkin vahva tunne, että se tulee olemaan sen arvoista. 

Eilen aloitettiin ruokien kuivaaminen ja pakkaaminen vakuumiin. Siinä kun mietittiin, mitä kaikkea voisi kuivata, niin minä ihan omasta päästä keksin, että voisikohan viinirypäleitä. Make katto minua samalla tavalla kuin silloin, kuin pari vuotta sitten keksin tekstiviestin. (Silloin joku ei vastannut puhelimeen ja minä ajattelin ääneen, että  olisi kätevää, jos voisi kirjoittaa jonkin viestin, niin että tavoittelemani henkilö voisi lukea sen myöhemmin.)
''Niitä kutsutaan rusinoiksi.''

Tänään tuli postissa uusi steikki. Se vaikuttaa tosi hyvältä ja ennen kaikkea kevyeltä. Mutta yhdet sauvat meiltä vieläkin puuttuu. Siis niitä hommaamaan.

5 comments:

 1. Onko tuolla alueella jotain erityissäädöksiä koirille? Tai ylipäätään ulkomaille viemisessä? Kyselen ehkä tyhmiä, mutta meillä on ollut rekku vasta vähän aikaa, eikä sillä ole edes passia vielä..

  ReplyDelete
 2. Koiran saa viedä Ruotsiin ja Norjaan, kun sillä on siru, passi ja rokotukset. Passin voi ostaa eläinlääkäriltä rokotuksen yhteydessä - paperista toiseen EL ei tietääkseni saa siirtää rokotusmerkintää.
  STF on erittäin koiraystävällinen. Lähes jokaisessa tuvassa on toinen puoli varattu sellaisille retkeilijöille, joilla on koira mukana. Koiratuvissa on jopa huopia ja kuppeja koiria varten, jotka saavat siis yöpyä myös sisällä jos ovat sisäsiistejä. Koirien pääsy ihmisten vuoteisiin on kuitenkin koiratuvan puolellakin kielletty. Maastossa liikkuessa koiran pitää olla kytketty/ omistajan välittömässä hallinnassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin mä muistelin että Ruotsissa oli jotain erityisjuttuja matolääkkeisiin tai vastaaviin silloin, kun poistuu maasta..?

   Delete
 3. Ennen vuotta 2012 oli oltava joku ekinokokkitodistus, mutta se on onneksi poistunut. Nykyiset ohjeet löytyy eviran sivuilta.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

Please comment and subscribe. Voit kommentoida myös suomeksi!